Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.27. 20:06 mijemaja

Krumplipüréhez sütőtökös változat zsázsával

Címkék: krumpli sütőtök köret vaj #összes krumplis köret

Maradék krumplipürét hasznosítok így – persze lehet frissen is elkészíteni.
 
A sütőtököt megmosom, felkockázom, megtisztítom, és sütőbe teszem sülni.
Ha teljesen puha, a tök egy részét (nem kell sok: könnyen ízesít, jól színez, és ha túl sok, nagyon édes lesz!!!) kevés vajjal összetöröm, sózom, erősen borsozom.
 
Amíg sül a tök, a felkockázott erős félkilónyi krumplit kevés sós vízzel megfőzöm, azzal a kevés főzővízzel és 10-20 dkg vajjal összetöröm, villával habosra keverem.
(Vagy a végén előveszem a maradék krumplipürét…a meleg sült tökhöz.)
 
Elkeverem a forró tököt a krumplival, nagyon könnyen összetörhető egy sima villával is.
Érdemes pár szem zsázsát is hozzákeverni, ha nincs, akkor petrezselyemzöld, korianderzöld is beleaprítható – legalább annyira a színek, mint az ízek miatt.
 
Nem késztem gyakran, mert a sima krumplipüré a nyerő, ha jóóó krémes-habos. Ám jó néha a juhtúrós, máskor a snidlinges, aztán a gombás.. szóval egy-egy sütőtökös is belefér különlegességnek hétköznapi ünnepekhez minálunk.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr24549531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása