Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.28. 13:56 mijemaja

Vasalt citromos csirke sütőből avagy Gordon Ramsay sticky lemon csirkéje kényelmesen

Címkék: méz citrom sült fokhagyma szójaszósz főétel csirkemell kakukkfű vasaló csirkehús húsok borecet #összes gordon ramsaytől

A Gordon Ramsay féle „sticky lemon chicken” után ragacsosnak kéne mondanom, de a méztől csak fényes lesz, nem ragacsos ez a csirkesült. A citromtól pedig nagyon kellemesen pikáns. Annyiban készítem másként, mint az eredeti receptet, hogy vasaló alatt sütöm hirtelenre a csirkét, aztán a mártással együtt átöntöm egy jénaiba, berakom a sütőbe, és megpirítom. Így kevesebb a munka és nem is ég oda olyan könnyen…
 
Hozzávalók
-          2 kis csirkemell (vagy egy nagyobb)
-          kis marék kakukkfű jó ha van a sütéshez, egy marék petrezselyemzöld a tálaláshoz
-          2 ek sötét szójaszósz
-          1 ek almaecet vagy borecet, 1 ek balzsamecet
-          2 ek méz
-          1-2 citrom, 6-8 vékony karikákra vágva (jó, ha több)
-          1-2 ek olaj
-          Só, bors
 
Elkészítése:
 
1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágom. Megsózom, borsozom, és 1-2 ek olajon átpirítom őket. Kerülhet melléjük a fokhagyma, a kakukkfű. – A lényeg, hogy szépen átpiruljanak. Ebben segít a régi jó öntöttvas vasaló, amivel lenyomom a szeleteket sütéskor, s így sokkal porhanyósabbak lesznek.
2. Amikor a hússzeleteket szép színt kapnak, ráöntöm a tálkában előkészített 2 (3) ek mézet (a képen épp medvehagymavirág mézzel), 2-3 ek szójaszósszal, 1 ek almaecettel, 1 ek balzsamecettel. Hozzáadom a 2-3 citromból felvágott karikákat, a hús alá teszem, had ízesítse.
Jól átkeverem, hagyom, hogy a méz is feloldódjon, de már nem forralom.
 
3. Előveszem a jénait. Átpakolom a citromkarikákat, azokra teszem a hússzeleteket, és ráöntöm a mártást.
Sütőbe teszem. Lehet lefedve is párolni, s aztán pirítani, de akár így is piríthatom rögtön. Mire a hús megpirul, el is készül.
Tálaláskor megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemzölddel, de finom nélküle is, ha épp nincs otthon.
 
Én az első képen (a méz és szójás ecet fényképe mellett) krumplipürével, párolt almás-tőzegáfonyás vörös káposztával tálaltam. (Igen jó így a káposzta - arról nem is szólva, milyen egészséges a belekevert, a káposztával együtt párolt tőzegáfonya miatt: tisztítja a vesét, a húgyutakat, antibakteriális, stb...)
 
Ezen a képen brokkolipuffanccsal (szintén egészséges!!) és vadrizses rizzsel tálaltam nektek a krumplipüré mellett.
A külön főtt vadrizs és 3-4x annyi sima rizs elegye finom, és a kevés vadrizstól nagyon egészséges szintén, szóval ezek ajánlott köretek!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr644550812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása