Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.11. 22:19 mijemaja

Őszi paprika szárítása Villányban

Címkék: tartósítás paprika szárítás #összes Villányból

paprika szárítás1.JPG

paprika szárítás2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Villányban a szomszédok és mások is őrölt paprikának való paprikát termesztenek. Szedhettem belőle magamnak. Egyet megkóstoltam, mert kicsit olyan kápiásnak találtam, de vékonyabb húsú, és mint kiderült, igen erős, és az első falat után percekig csak vizet ittam…Több falat nem volt, erősmaja paprikakrémet főztem az egészből. Nem tudom, hány egyságnyi volt az ereje, de vert pár mexikói nagyágyút, az biztos.

Nézzétek: a paprika szépen megnő, bepirosodik megérik, leszedik, felfűzik, kiakasztják száradni, mint Villányban Margitéknál, ahol lefotóztam. (Arrafelé több háznál is termelik a paprikát nemcsak saját fogyasztásra, hanem eladásra is.)

Aztán a piacról a rendes háziasszony hazahozza a konyhájába, és főzés közben használja…

A paprika szárítás lényege:

- a paprika zöld szárát a húsos részhez illeszkedésénél kell átfűzni a cérnával.

- Nem kell nagyon szorosra húzni egymásra a csöveket, had járja körbe a levegő őket – és fontos,   hogy nem lehet zárt   helyen tartani, akkor felüti a paprikák között a penész a fejét…

- szabad levegőn kell tartani, míg ki nem száradnak a paprikák zörgősre, csak akkor jöhet a kamra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr734833834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása