Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.15. 20:21 mijemaja

Hagymás krumplihoz kicsit bővebben

Címkék: köret #összes krumplis köret

hagymás krumplihoz.JPGÁltalában maradék főtt, sült vagy héjában sült  krumpliból készítem. A krumplit felkockázom és odakészítem a tűzhely mellé.

Négy főre egy-két vereshagymát, fejenként 1-2 főtt krumplit számítok.

Kevés zsíron, - még jobb, ha szalonnazsíron- megpirítom az aprózott hagymát. Annál jobb, minél szebben barnára, ízletesre pirítom.

Azt is érdemes megcsinálnotok, hogy a felkarikázott hagymát egy kevés liszttel átforgatjátok, s így teszitek bele a forró zsírba.

Egy darabig hagyni kell sülni, néha keverjétek át, és ha már legalább világosbarna, akkor jöhet hozzá a krumpli.

Egy közbevetés: azért is írtam, hogy több hagymából is készíthetitek, mert ha a hagyma megpirult, egy részét kiszedem szűrőlapáttal, és félreteszem, megszórni vele majd a hagymás krumplit a tányéron.

Rádobom a kockázott főtt krumplit a finom sült hagymás zsírra, jól elkeverem és kisebbre vett tűznél szép lassan pirítom.

Ha szép barna, pirult a krumpli is, kiveszem a tányérra, megszórom a többlet pirított hagymával, esetleg kis petrezselyemzölddel, és tálalom.

Nagyon szeretem a sült maradékot is kikaparni a lábasból. Sietnem kell, mert ti is így szeretitek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr624850665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása