Általában maradék főtt, sült vagy héjában sült krumpliból készítem. A krumplit felkockázom és odakészítem a tűzhely mellé.
Négy főre egy-két vereshagymát, fejenként 1-2 főtt krumplit számítok.
Kevés zsíron, - még jobb, ha szalonnazsíron- megpirítom az aprózott hagymát. Annál jobb, minél szebben barnára, ízletesre pirítom.
Azt is érdemes megcsinálnotok, hogy a felkarikázott hagymát egy kevés liszttel átforgatjátok, s így teszitek bele a forró zsírba.
Egy darabig hagyni kell sülni, néha keverjétek át, és ha már legalább világosbarna, akkor jöhet hozzá a krumpli.
Egy közbevetés: azért is írtam, hogy több hagymából is készíthetitek, mert ha a hagyma megpirult, egy részét kiszedem szűrőlapáttal, és félreteszem, megszórni vele majd a hagymás krumplit a tányéron.
Rádobom a kockázott főtt krumplit a finom sült hagymás zsírra, jól elkeverem és kisebbre vett tűznél szép lassan pirítom.
Ha szép barna, pirult a krumpli is, kiveszem a tányérra, megszórom a többlet pirított hagymával, esetleg kis petrezselyemzölddel, és tálalom.
Nagyon szeretem a sült maradékot is kikaparni a lábasból. Sietnem kell, mert ti is így szeretitek...