Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.10.31. 19:32 mijemaja

EASY eper valamint körte vörösborban a legegyszerűbben

Címkék: körte édesség eper vörösbor desszert előétel #összes villányi portugieser

körte eper vörösborban.JPG

EASY MIRELITE eper vörösborban

Fagyasztott (MIRELITE) eper felengedve nálam gyakran (jellemzően mindig) összetöpped. Hát, képzeljétek, vörösborban nem!  A tasakból az edénybe borítom a fagyott epret, felöntöm a villányi vörösborral, a legkisebb tűzre felteszem, s megnézem másfél óra múlva.

Ennyi kell hozzá. Aztán megesszük, nem is tudom nagyon fotózgatni…

A friss epret annyi különbséggel készítem, hogy a vörösbort először beforralom, s a végén adom hozzá a friss epret.

Körte vörösborban a legegyszerűbben

Körtéket felezem, kiskanállal vagy kiskéssel kiszedem a magházukat, belerakom az edénybe és felöntöm annyi száraz vörösborral – részemről villányi portugieserrel,-  amennyi szépen ellepi.

2-3 szegfűszeget szórok hozzá, felteszem nagyon pici tűzre, és forralom, míg be nem sűrűsödik. Ennyi. Talán óra-másfélóra alatt sűrűsödik be ilyen sziruposra. Imádom!

Aki édesebben szereti – a végén adhat hozzá mézet, ha fűszeresebben, tehet bele fahéjat is, vagy hangamézet használjon az édesítésnél, esetleg karamellizálhatja a mézet a borhoz is – ezek már csak extrák a készítésben.

Apátok, aki nem nagyon eszik édeset, ebből akár 2x2 fél körtét is megeszik egy vacsora után, higgyétek el, nagyon finom.

Ha valaki nem akar ennyi időt rászánni, akkor a bor mennyiségétől függően, 1 literhez 1 lapos ek étkezési keményítőt keverek el egy ek vízben, és azzal sűrítem, vagyis picit csalok. Úgy is finom, de a körte nem lesz ilyen különlegesen setét kívülről, s ha felvágom, fehéres marad még belülről, amit annyira szeretek benne, persze a vörösboros szósszal együtt.

Ugyanez az eperre is igaz!

Hozzávalók: vörösbor, körte vagy eper és szegfűszeg

körte vörösborban.JPGTálalás magában, fagyival, jégkrémmel, egy rétes vagy más sütemény mellé, tejszínhabbal…de tálaltam már vele főzött birsalmával is…berkenyével, homoktövissel, kökénnyel…nem sorolom.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr404882326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása