Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.01.12. 14:10 mijemaja

Judithka által kidolgozott kínai bundás rántott hús

Címkék: főétel csirkemell rántott csirkehús húsok #összes Judithkától

kínai bundás rántott csirkemell 1.JPGTudjátok: ez a kínai ropogós csirkemell hazai és még cseppet sem tökéletes utánzata. Addig járt Judith a kínai büfébe, mígnem megpróbálta otthon is elkészíteni. Ezt a receptet telefonon diktálta le nekem. Nem az a vastag bundás husi, amit az Egressy téren adnak a kínaiak, viszont biztosan csirkemell, amit beleteszünk, és rántott csirkemellnek finom!

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • pácoláshoz: fokhagymás tej
  • liszt
  • étkezési keményítő
  • tojás
  • szójaszósz
  • csípős változat  esetén őrölt csípős paprika

Pácolás:

  • Judithka a húst nagyobb csíkokra vágja, aztán  
  • fokhagymás tejbe áztatja pár órára (egy éjszakára is)

 

Elkészítése:

1. Judithka a húscsíkokat lisztbe forgatja.

2. Elkészíti a panírt:

kínai bundás rántott csirke panírja.JPG

  • egy-két tojáshoz 3 ek lisztet kever (csomómentesre!)
  • hozzá ad 1 ek étkezési keményítőt, (állítólag ettől lesz ropogós!)
  • és annyi szójaszószt önt bele, hogy a massza közepes rántás színű legyen. (Világos mustárbarna?)
  • annyi vízzel hígítja, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjon.
  • Ha szeretne csípős panírt, (finom ám!), akkor belekever 1 tk őrölt csípős paprikát.

3. Ebbe a szójás masszába forgatja bele a lisztes húscsíkokat.

kínai bundás rántott csirkemell sütése.JPG4. Forró zsiradékban kisüti őket aranyszínűre, átforgatva, minden oldalukat átsütve.

Szalvétára szedi ki őket, hogy minél zsírtalanabbak legyenek.

kínai bundás rántott csirkemell.JPGMegcsináltuk Judithka után, könnyen kezelhető, gyors rántott husika. Hamar elfogy. A panír nem az igazi kínai, de egy kis belereszelt nyers vagy főtt krumplival csak még jobb gyors hazai panírnak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr155013912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása