Tudjátok: ez a kínai ropogós csirkemell hazai és még cseppet sem tökéletes utánzata. Addig járt Judith a kínai büfébe, mígnem megpróbálta otthon is elkészíteni. Ezt a receptet telefonon diktálta le nekem. Nem az a vastag bundás husi, amit az Egressy téren adnak a kínaiak, viszont biztosan csirkemell, amit beleteszünk, és rántott csirkemellnek finom!
Hozzávalók:
- csirkemell
- pácoláshoz: fokhagymás tej
- liszt
- étkezési keményítő
- tojás
- szójaszósz
- csípős változat esetén őrölt csípős paprika
Pácolás:
- Judithka a húst nagyobb csíkokra vágja, aztán
- fokhagymás tejbe áztatja pár órára (egy éjszakára is)
Elkészítése:
1. Judithka a húscsíkokat lisztbe forgatja.
2. Elkészíti a panírt:
- egy-két tojáshoz 3 ek lisztet kever (csomómentesre!)
- hozzá ad 1 ek étkezési keményítőt, (állítólag ettől lesz ropogós!)
- és annyi szójaszószt önt bele, hogy a massza közepes rántás színű legyen. (Világos mustárbarna?)
- annyi vízzel hígítja, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjon.
- Ha szeretne csípős panírt, (finom ám!), akkor belekever 1 tk őrölt csípős paprikát.
3. Ebbe a szójás masszába forgatja bele a lisztes húscsíkokat.
4. Forró zsiradékban kisüti őket aranyszínűre, átforgatva, minden oldalukat átsütve.
Szalvétára szedi ki őket, hogy minél zsírtalanabbak legyenek.
Megcsináltuk Judithka után, könnyen kezelhető, gyors rántott husika. Hamar elfogy. A panír nem az igazi kínai, de egy kis belereszelt nyers vagy főtt krumplival csak még jobb gyors hazai panírnak...