Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.05.31. 22:54 mijemaja

Tejbegríz kókusztejjel avagy kókusztejes tejbegríz

Címkék: édesség desszert kókusztej búzadara gríz #összes

tejbegríz kókusztejjel.JPGTinka indiai nyitottsága vezetett el a kókusztej alkalmazásához, és az egyik legjobb ízű eredményem a tejbegríz kókusztejjel.

Az elkészítésekor keményebb tejbegrízt készítek – ha lehet, akkor egy vaníliarúddal, vagy kedvenc vaníliás cukrommal, ami arról szól, hogy a turmixba egy bögrényi cukrot öntök, egy vaníliarudat felvágok, a cukorra kaparom a darabkákat is előaprítom, és így összeturmixolom eleinte lassan, aztán egyre gyorsabban.

Így szoktam a porcukrot is készíteni, de ha szárított reszelt citromhéjat teszek bele, akkor citromos cukrot kapok belőle, ha cukrozott narancshéj maradék cukrát aprítom így el, narancsos cukor lesz, s a fahéjrúddal fahéjas cukor, a vaníliarúddal vaníliás cukor. Azok a kis apró fekete szemcsék engem aztán nem zavarnak benne, és az íze annál vaníliásabb, mennél tovább áll az üvegben.

Ezek az ízesített cukrok jók minden sütibe, édességbe, - pl. ebbe a kókusztejes tejbegrízbe!- és sokkal finomabb vele bármi, mint üres cukorral.

Amikor pöfög a tejbegríz nagy kráterekkel, beleöntöm a kókusztejet, összeforralom és kész. Ilyenkor édesítem, nehogy odakapjon a nagy pöfögés közepette az alja.

Így töltöm ki tálakba és kókuszreszelékkel, étcsokidarával szoktam megszórni. Pikáns és igen jó!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr855338265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása