Előkészítése:
- a karalábét meghámozom, felkockázom,
- a zsenge karalábé levélkéket felvágom,
- a brokkolit nagyobb rózsákra szedem
- a brokkoli kisebb, zsengébb levélkéit leszedem, a kisebbeket egyben hagyom, a nagyobbakat felvágom
- a brokkoli torzsáit (vastagabb ágait) meghámozom (mint a spárgát), és nagyobb darabra vágom
Elkészítése:
- A fazék aljára öntök egy ek olajat, felforrósítom, rádobom a sok karalábét, brokkolit és a zöld leveleiket.
- Épp csak átforgatom, hozzáadok egy egész fej hagymát, sózom, borsozom, 1-2 babérlevelet opcionálisan belerakhatok, felöntöm vízzel úgy, hogy szinte ellepje a zöldségeket, aztán a zöldségeket a kívánt puhaság közeléig párolom.
- Kevés tejjel és 1-2 ek tejföllel/joghurttal elkevert liszttel besűrítem, ha szükséges, a tejjel beállítom azt a sűrűséget, amit mi szeretünk.
- Összeforralom, és beleszórok egy maréknyi friss/fagyasztott kaprot.
Nagyon zöld, de finom, kellemes ízű főzelék lesz belőle!
Karalábé főzelékből karalábékrémleves
Aztán, ha marad, kevés levesmaradékot hozzáadva összeturmixolom krémlevesnek- és pirított kenyérkockával vagy pirított sonkával, netán pirított gombával tálalom…