Szerettem a jázmint. Aszódon volt a kertünkben, a Garczik Bözsiékkel határos kerítés mentén egy hatalmas jázminbokrunk: imádtam az illatát, (na, miért kellett megkívánnotok a Bulgary jázminos illatát nektek? Ez tutira a családi emlékezet bizonyítéka).
Jázminbimbót lehet szedni is, venni is, - a képeken láthatjátok, leszedem a bimbókat, a virágokat és papíron, szellős helyen, (semmiképp nem tűző napon!!) félárnyék félében szárítom őket zörgősre.
Ginzenghajtást itt mifelénk sajna venni kell (herba-szaküzletekben kapni). Ha kicsit „lazítani”, „olcsósítani” vagy egyszerűen csak finomítani kell, akkor egy kis zöldteát keverek bele, nagyon jó hozzá.
A tea elkészítése a szokásos: leforrázom, lefedem és párolom-áztatom. 8-10 perc után leszűröm. Ez a tea hidegen is, melegen is finom!!