Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.14. 11:15 mijemaja

Frissítő tea jázminvirággal és ginsenghajtással

Címkék: ital tea gyógynövény gyógytea ginseng #összes jázminvirág

jázmintea ginseng1.JPGSzerettem a jázmint. Aszódon volt a kertünkben, a Garczik Bözsiékkel határos kerítés mentén egy hatalmas jázminbokrunk: imádtam az illatát, (na, miért kellett megkívánnotok a Bulgary jázminos illatát nektek? Ez tutira a családi emlékezet bizonyítéka).

Szeretem teában is: finom, olyan kis szelíd illata van – zöld teával és/vagy ginsenggel (nem a gyökérrel, hanem a hajtásával!) keverem. Frissítő, fejfájásra kicsit javító hatású tea. 4 dl vízzel forrázok le 1 ek jázminvirágot 4-5 hajtás ginsenggel.

Jázminbimbót lehet szedni is, venni is, - a képeken láthatjátok, leszedem a bimbókat, a virágokat és papíron, szellős helyen, (semmiképp nem tűző napon!!) félárnyék félében szárítom őket zörgősre.  

Ginzenghajtást itt mifelénk sajna venni kell (herba-szaküzletekben kapni). Ha kicsit „lazítani”, „olcsósítani” vagy egyszerűen csak finomítani kell, akkor egy kis zöldteát keverek bele, nagyon jó hozzá.

jázminvirág teának.JPG

A tea elkészítése a szokásos: leforrázom, lefedem és párolom-áztatom. 8-10 perc után leszűröm. Ez a tea hidegen is, melegen is finom!!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr192080434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása