Csicsóka édes de egészséges gumó, szerintem az egyik legjobb fogyasztási módja a párolás-pirítás.
Muszáj többször is elmondanom: cukorbetegek és lisztérzékenyek is ehetik, a vastagbél flóráját szelektíven támogatja, szóval egy kincses gumó, jó lenne minél jobban megszerettetni veletek.
Összevágok mindenféle zöldséget, ami éppen van otthon, és jó megsütve. A képen egy ilyen alkalom látszik, volt itthon:
- Répa gyalulva
- fehér répa gyalulva
- lilahagyma karikázva
- póréhagyma karikázva
- kápia paprika kockázva
A csicsókát is előkészítettem:
- meghámoztam
- felkarikáztam
- citromsós vízbe teszem, ne barnuljon
Elkészítése:
- Serpenyőbe dobom a hagymákat, kevés olajon átpirítom őket
- Hozzájuk adom a többi zöldséget, elkeverem, és hozzáadom a vízből kivett csicsókakarikákat is.
- Kevés citromsós vizet aláöntök (épp csak löttyintek!!), egy kicsike párolás miatt.
- Aztán szépen megpirítom 10-15 perc alatt az egészet.
Tálalom: szép, színes és finom.
Semmi fűszer nem kellett hozzá, megegyeztünk, ehhez az édeskés ízhez bármi só csak borzalmas lenne, így viszont finom.