Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.30. 11:27 mijemaja

Karfiol krémleves

Címkék: leves karfiol #összes

Karfiol krémleves zöldségekkel                                                  Tejszínes karfiol krémleves füstölt tokhallal         

1. Karfiollevest készítek:
-          sok zöldséget, 1-2 szem KRUMPLIT és egy egész karfiolt rózsákra szedve, egy hagyma és fűszerek (só, bors, kömény és babér) társaságában felteszem vízben főni.
     -          Ha a zöldségek fogyaszthatóan puhák, akkor a hagymát kidobom.
     -          Kevés tejjel vagy tejszínnel összeforralom. (Ha krémlevest készítek, nem sűrítem liszttel, ezért teszem bele a krumplit.) Viszont szoktam egy tojássárgát belekeverni a tejfélébe, úgy forralom össze- krémesebb lesz tőle a leves!!!
 
2. A karfiollevest összeturmixolom.
Ha a répát benne hagyom, akkor rózsaszínesebb lesz a krémleves. Ha kiveszem, fehér marad.
Ha a tejszínhez piros paprikát is keverek, s így paprikásan habarom be a levest, színesebb lesz a krémleves.
 
 
Tálalás:
-          pirított magokkal
-          Kevés olajban átforgatott chili paprika pehellyel
-          Darabos zöldségekkel (fehér karfiollal vagy színes répával, sötétzöld brokkolival…)
-          Pirított zöldségekkel, pl. szárzellerrel
-          Póréhagyma és bármilyen hagyma karikával
-          Cseppet sem utolsósorban: füstölt halacska darabkákkal – ezt Katinkám, te nagyon szereted!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr372120531
süti beállítások módosítása