Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.07.06. 13:32 mijemaja

Lepcsánka cukkiniből Dávid kedvére

Címkék: köret feltét cukkini előétel patiszon #összes

Édes a zsenge kicsi tököt megreszelte, besózta. A kinyomkodott tököt összedolgozta egy tojással, jó sok összevágott kaporral, (én összeturmixoltam).

Aztán beleszórt annyi lisztet, hogy lágy galuska tésztát kapjon.
A forró olajba kanállal beleöntötte a lepcsánka adagokat. 
Lepcsánka cukkiniból Dávid kedvéért 
Aszódon cukkinit se láttam, nemhogy lepcsánkát készítsünk belőle. De Dávid kedvéért nekifutok.
Zsenge cukkini kell hozzá. Hámozás nélkül, csak megmosva, megreszelve, fokhagymából 1-2 gerezddel ízesítve.
Besózom, és állni hagyom 10 percig. Ki kell jól nyomni a sós folyadékot belőle, e-nélkül is elég vizes a cukkini, könnyen túl lágy lesz a tészta!
1-2 tojás, só, bors, kömény, zöldfűszer kerül bele, aztán hozzádolgozom a lisztet. A lényeg a híg galuska tészta konzisztencia. Csábító a keményebb tészta, de az túl lisztes lesz – nem jó!!!
Lehet belőle nagyobb lepénykéket sütni (csak akkor óvatosan fordítsuk, lapáttal).
Finom így is
 
Lepcsánka patisszonból
Dávid után jutott eszembe, hogy mi nem, de mások patisszonból készítettek lepcsánkát. Ugyanúgy készítem, mint a tökből, cukkiniból, de a patisszont meg kell hámozni! Csak zsenge csillagtökből jó, ezért nem kell a magját kiszedni, benne marad az egész.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr722133317
süti beállítások módosítása