Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.09.24. 10:24 mijemaja

Zöldborsó főzelékek fehéren és pirosan, kaporral és petrezselyemzölddel

Címkék: köret főzelék főétel zöldborsó #összes

Zöldborsó főzelék, ahogyan a legjobb: fehéren és friss petrezselyemzölddel       Zöldborsófőzelék pirosan

Hozzávalók:
      -          kilónyi zöldborsó
      -          nagy csokor zöldféle, petrezselyemzöld/kapor/tárkony
      -          tej, liszt a besűrítéshez
      -          egy fej hagyma
 
Elkészítése főzve mirelitből.
 
  1. 1. A zöldbabot beszórom a lábasba, felöntöm vízzel, (épp csak a borsó szintje alá valamivel), adok hozzá egy kevés sót, vegamixet, mellé teszek egy hagymát és párolom. 
  2. 2. Hamar puhul, forralástól kb. 10 perc múlva behabarom 1 dl tej és 1 ek liszt keverékével, felöntöm vizes tejjel, hogy ellepje jól a borsót. Összeforralom pár percre, beleszórom a petrezselyemzöldet.
  3. 3. A végén keverem hozzá az élőflórás joghurtot.

Zöldborsó főzelék kaporral készítve és natúr felsállal tálalva

  1. Elkészítése pirítással:
  2.  
  3. A friss borsót kevés olajon átforgatom, párolom, (ha kell, ici-pici vizet hozzáadva), aztán megszórom a liszttel.
  4.  
  5.  Felöntöm tejes vízzel, összeforralom 10 percnyit és kész is.Ekkor jöhet a joghurt és a petrezselyemzöld.
Piros zöldborsófőzelék
 
A habarásba keverek egy ek piros paprikát, attól piros – ezt látni fent a jobboldali képen.
 
 
 
 
 
 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr462319802
süti beállítások módosítása