Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.12.20. 08:58 mijemaja

Zöld tápióka avagy tápióka baitoey aromával

Címkék: édesség desszert #összes tápióka

Baitoey a csavarpálma ottani neve.

A Terebess pandanglevélnek mondja: ezek volnának a növény levelei (első kép).
 
 
 
 
 
 
 
Az Ezermester honlapja szerint a csavarpálma az ún. Veitch-pandanusz hosszú és ívesen lehajló keskeny levelei - nevének megfelelően - a fásodó száráról csavarvonalban erednek. A növény levélüstököt képez, ami rokonaira is jellemző. Kissé emlékeztet a pálmák levélkoszorújára, ebből adódik magyar elnevezésének második fele, annak ellenére, hogy nincs közöttük rokonság – ő lenne a második képen.
A harmadik a növényboltokban kapható Pandanus amaryllifolia - Nárciszlevelű csavarpálma képe – no, ennek a levele az a híres pandanlevél...
 
Ilyen a levél magában, és mellé teszem, hogyan csomagolnak vele, azaz pandanlevelekbe burkolt thai csirke hogyan néz ki (tudom, semmi köze a zöld tápiókapudinghoz, de engem csábít, hogy beszerezzek ilyen levélkéket ehhez a csirkéhez…):
 
 
Ebből a levélből készül a zöld szín és némi semleges íz a zöld tápiókagyöngyben.
 
A puding készítése = ugyanúgy, semmi különbség nincsen.
 
Elővesszük a tasakot,
 
 
 
 
 
Kiöntjük azt a csészényi tápiókagyöngyöt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Beázatjuk egy csészényi tejben ½-2-12 órára.
 
 
 
Felforraljuk a 2 – 3 csésze tejet vaníliával és kevéske cukorral
 
Belekeverjük a beáztatott tápiókát, aztán csak keverjük 15-20percig, amíg áttetszők nem lesznek a zöld gömböcskék is.
 
 
 
 
 
 
 
Ha áttetszők, puhák és ragacsosak, akkor kitöltjük a formákba.
 
 
 
 
 
Mi hidegen szeretjük, szóval hűteni tesszük.
 
-          így adom, megszórva ezzel-azzal
-          kiborítom a formából és adok öntetet, akár a fehér tápiókapudingnál.
 
 
 
 
 
 
 
Ennyi öntet nekünk csak díszítés, az elfogyasztáshoz „Ottó mama úszó szigetéhez” hasonló körbeöntés kell.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr652527345
süti beállítások módosítása