Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.04.21. 18:38 mijemaja

Hal grúz mártásban sütve

Címkék: halak paradicsom sült mustár olíva #összes grúziából hmeli szunyeli fehérhusú hal

 

A grúz piros szósz nagyon finom, 1-2 ek minden ételt feldob (pl. főzeléket, húspácot, tésztás szószokat), és fantasztikus halak pácolásához, sütéséhez is ízesítőül.

 

Ez egy paradicsom-alapú mártás, (nem paprikás, mint a másik grúz szósz, az adzsika!).

Egy fedeles edénybe öntök kb. 2 dl sűrített paradicsomot, (paradicsomkocka is mehet bele!)majd hozzáadok:

-           ½ dl olívaolajat,

-          pár gerezd összevágott fokhagymát

-          1-2 ek sárga, inkább édes mustárt

-          2-3 ek almaecetet. (Savanyíthatom citrommal is!)

-          megkóstolom, s ha nem elég édes a paradicsomtól (ami a mostani paradicsomoktól kitelik…), akkor cukorral édesítem, 1-2 tk cukorral

-          Ha grúzosan akarom, akkor 1 ek hmeli szunyeli fűszerkeveréket adok hozzá (ez látható a kistányéron)

 

A hmeli szunyeli elkészítéséről röviden annyit, hogy 1-2 kk fűszerből keverjetek össze: petrezselyemzöldet, kaprot, zellerlevelet, bazsalikomot, majoránnát, borsikafüvet, babérlevelet, őrölt koriandert, és ha van sáfrányos szeklicétek, kék lepkeszegmagot, akkor azt adjatok hozzá, és ki ne hagyjátok a chili paprikát, vagy más csípős paprikapépet! Nagyon karakteresen ízesít – de ez a szósz a hmeli szunyeli nélkül is nagyon finom!!!

 

Ezt a szószt épp csak összeforralom, rögvest leveszem a tűzről. Ebbe pácolom a halat – és simán egy kis olajban kisütöm!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr24465274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása