Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.12.09. 18:59 mijemaja

Sült alma fahéjas szilvával töltve kompótlével sütve

Címkék: alma szilva édesség desszert sült alma #összes gyümölcsös édesség

sült alma szilvával töltve.JPGAmint hűvösödik kint az idő, elővesszük az almákat és sütjük mindenfélével. Frissen forrón, langyosan és másnap hidegen is jó. Ráadásul az almát valahogy jobban tudjuk emészteni így, mint nyersen. Mivel még nem unjuk  a sült alma variációkat: ezt éppen szilvával együtt készítem, és nagyon hamar elfogy, mert igen finomak együtt!

Egy szilva (méretétől függően) elég egy almához, annyi almát sütünk, ami belefér a kedvenc almasütő tepsinkbe. Mondjuk 4 nagy, 6 kis almához veszem a mennyiségeket.

A szilvákat felezve, egy kevés cukorral és fahéjjal 1-2 percet összeforralom. (Szívesen karamellizálom előtte a cukrot, és abba a folyós karamellbe dobom a felezett szilvákat, átforgatom, és vagy kevés vízzel, vagy 2 dl vörösborral engedem fel, aztán forralom össze.)

Az almákat szokás szerint előkészítem: megmosom és magházukat kiszúrom, húsvillával megszurkálom a héjukat, ne repedjenek, pukkadozzanak nekem a sütőben.

A szilvákból töltöm meg az almák magházát, fahéjjal elkevert vaníliás cukorral szórom meg, s esetleg egy kis mézet is csurgatok rá, had süljön bele a héjába, nagyon finom, pikáns lesz tőle.                   

Köré öntöm a szilvák főzőlevét, és berakom a sütőbe.

Addig sütöm, mígnem a sülő alma illata kikúszik a sütő ajtaján, besompolyog a szobába, megcsiklandozza az  orromat, és rájövök: elkészült a sült alma. (30-35 perc mennyiségtől függően elég hozzá közepes –gyengébb tűznél).

Az alma átsült, a szilva benne édes, fahéj illatúak, s a kompót leve savanykás mártássá sűrűsödik. Hideg téli estén kell ennél finomabb?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyfozanyatok.blog.hu/api/trackback/id/tr634948418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása