Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.09.30. 15:20 mijemaja

Vargánya tartósítása

Címkék: tartósítás gomba #összes

 Aszalással A Bosnyák téri piacon volt egy kedves gombász hölgy: árult vargányát, aztán tett egy igen jó ajánlatot: 1500Ft/kg-os áron elvihetem az összes apró gombáját.Rögtön tanácsot kértem tőle az aszaláshoz, íme a javaslata alapján végzett aszalás. A…

komment

2010.09.30. 15:13 mijemaja

Édes spenótja

Címkék: spenót főzelék mártás főétel főtt tojás édestől aszódról #összes

Édes spenótjának két alapvető eleme volt (a spenóton kívül természetesen): -          a szalonna -          és a fokhagyma   1. Szalonnát sütött ki, a „kakastaréjokat” kiszedte, azok…

komment

2010.09.30. 15:10 mijemaja

Pljeskavica

Címkék: sült főétel darálthús húsok #összes horvátországból balkáni konyha

Darált húsos, nagy tenyérnyi fasírozott, amit az egész Balkánon esznek – talán ez a jó meghatározása. Tipikus balkáni étel, eszik a horvátok, a szerbek, (komolyan: пљескавица, a bosnyákok… egészen a bolgárokig végestelen végig a Balkánon. A horvátok…

komment

2010.09.30. 15:08 mijemaja

Piszkeszósz savanyán sült húsokhoz mártásként

Címkék: tej citrom mártás piszke édestől aszódról #összes

Hirtelensült húshoz készítette nyáron, a receptet még a dédnagybátyámtól („a bácsitól”, aki vadászni járt) tanulta.A megtisztított piszkét Édes sós-vegetás, (Vegetát szerintem a Bácsi nem látott, de Édes az én időmben már konyhája alapkövének tekintette), a…

komment

2010.09.30. 15:05 mijemaja

Füstölt szarvasnyelv elkészítése

Címkék: főétel párolt vadhús #összes szarvasnyelv

Fontos információ: a füstölt szarvasnyelv finom ételek alapja, ritka és drága, megbecsülendő kincs. Nyersen, füstölt állapotban nem ettem, én a füstölteket szeretem legalább megfőzni, esetleg utána még meg is sütni. Úgy készítem, ahogyan a marhanyelvet is.Előtte viszont…

komment

süti beállítások módosítása