Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2013.08.03. 14:49 mijemaja

Zöld paprikakrémek főzve vagy sütve és csípősen

Címkék: tartósítás mártás befőzés zöldpaprika #összes zöldségtartósítás

Tudjátok, van a piros paprikakrém (Erős Pista és az ő "felesége", Édes Anna, ha a boltban veszem, „Erősmaja” ha én készítem csípősen, „Édesmaja”, ha édes paprikából készítem). Hát, mióta az aluljárókban 200Ft-ért kapok 6-8 db zöld paprikát,…

Szólj hozzá!

2013.08.02. 23:23 mijemaja

Fagyaltea amit használtunk csecsemők szájpenésze ellen

Címkék: gyógynövény gyógytea fagyal #összes Édestől Aszódról

Amikor a gyerek még csak szopik, a szájában a tejsav miatt, talán PH hatásra, talán a tejben lévő élőlények eredményeként, de gyakran felütötte a fejét egy gombásodás-féle, fehér lepedék, amit egyszerűen csak szájpenésznek hívtunk. Ha dörzsölnénk, fáj és vörös alatta…

Szólj hozzá!

2013.08.02. 22:17 mijemaja

Kövér porcsin salátába ételekbe készítve avagy porcsin a kertemben és a konyhámban

Címkék: saláta gyógynövény #összes ehető virág porcsin kövér porcsin

Van egy kedvenc gyomnövényem, igazi gyógynövény, és ami még fontosabb, annyira kis kellemes citrusos ízűek a kis húsos pozsgás levélkéi, ízletes a zsenge szára, hogy mindőtök szó nélkül eszi, bármivel tálalom elétek. Ez a növényke a kövér porcsin. A porcsin ( latinul…

Szólj hozzá!

2013.08.01. 22:44 mijemaja

Hagymás tokány erdélyi módon vagyis levesben főtt hús hasznosítása

Címkék: főétel húsok főtt hús #összes Erdélyországból maradék hasznosítása maradék hús felhasználása

Ibi sógornője szereti a hagymás tokányt, amit savanyú tokányként főzték a Galgamentén, , sváb mismásként ették Ikladon, vetrecének Domonyban – ezek gyakorta ugyanazt az ételt jelölték a falvakban. Maradék húst dolgoztak fel jóízű mártogatós, „kiadós” (vagy…

2 komment

2013.08.01. 19:38 mijemaja

Édesanyám féle sült tyúkmell a levesből kiugrasztva

Címkék: csirke tyúk sült főétel húsok #összes Édestől Aszódról tót konyha palóc ételek tyúkmell

Édes úgy főzött, ahogy a macska táncol a forró bádogtetőn: folyton próbálta a legjobb ételeket kihozni szegényes keretünkből. Így aztán a tyúk sem maradhatott a levesben, több élete is volt: -          az egészből tyúkleves jó sok…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása