Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.05.20. 23:40 mijemaja

Kofta azaz egyiptomi fasírt bárányhúsból

Címkék: bárány sült grill főétel vagdalt húsok arab konyha #összes egyiptomból

Hozzávalók:  fél kilónyi darált bárányhúshoz  egy szép nagy fej vereshagyma aprózva, pár gerezd fokhagyma összezúzva, egy tojás összefogni és a fűszerek: -          Só, bors ízlés szerint, 1 tk őrölt római kömény,…

Szólj hozzá!

2012.05.20. 23:28 mijemaja

Hagymás tojás Tomi kedvére vagy hagymás tojás Tamástól

Címkék: reggeli tojás hagyma szalonna tojásétel #összes tamástól

Kezdjük ott, hogy családon belül „Tamás tojásrántottája” éteri fogalom, a közönséges tojásrántották égi mása.Tamás ötéves sem volt, amikor azt láttam náluk, hogy odamegy a tűzhelyhez, bekapcsolja a gázégőt, meggyújtja a lángot, előveszi a serpenyőt, olajat…

Szólj hozzá!

2012.05.20. 23:09 mijemaja

Hagymás szalonnás tojás Katinka kedvére

Címkék: reggeli tojás hagyma rántotta szalonna aszódról #összes tojásételek

Családon belül mindenkinek megvan a kedvenc tojásétele, Tamásé a hagymás tojás, (ahogyan Ő készíti!), keresztapátoké a parasztrántotta, de ő kiegyezik mind a Tamás-féle hagymással, mind a Katinka-féle hagymás-szalonnással is, én a sült paprikás, s ha lehet, sült…

Szólj hozzá!

2012.05.20. 23:02 mijemaja

Villányi vörösboros szilvaröszti birsalmával

Címkék: szilva : gyümölcsös mártás vörösbor birs #összes villányi vörös bor

Nagyon jó főtt hús mellé, nagyon finom édességnek, pudinghoz, réteshez, de összeturmixolva, egy narancs levével hígítva krémlevesnek is szuper. Hozzávalók:-          ½ kg…

Szólj hozzá!

2012.05.20. 16:32 mijemaja

Zöld dió eltevése szirupban

Címkék: befőzés rum zölddió aszódról #összes

Gyerekkori emlékem a zölddió szirupban- az Ondrík Erzsánál. Másutt nem láttam, (Csobán Örzse néni is likőrt készített, nem befőttet a zöld dióból), de Édes nem vett tőle, így aztán csak egyszer ettem belőle, amikor megkínált a „boszorkány” (annak tartották a…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása