Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2012.06.10. 23:08 mijemaja

Marhagulyás pityókásan sörrel és ha gombóccal akkor tótosan

Címkék: sör krumpli marhahús egytálétel főétel marhalábszár leveszöldség #összes

Voltaképpen egyszerű gulyás, amit jóízűen fűszerezve, sörrel készítek el. Az illata betölti a konyhát, a férfiak a konyhaasztalt…Tamás rohan tejfölért, Édes mindig azzal készítette, és ő így szokta meg, így szereti. Hozzávalók kb. 4…

Szólj hozzá!

2012.06.10. 23:01 mijemaja

Hamis túrópuding Édes után azaz túrós tejbegríz formázva

Címkék: édesség túró citrom desszert puding búzadara #összes

Gyors, olcsó, jó – ez melyik bolt szlogenje? Mindegy, ez a hamis puding biztosan ilyen, mert egy szegény özvegyasszony gyors édessége falánk, édesszájú gyermekeinek, tehát gyors (kevés ideje volt Édesnek), olcsó (idejéhez hasonlóan kevés pénze) és finom (elvégre elismerten…

Szólj hozzá!

2012.06.10. 21:48 mijemaja

Sós vizes uborka Irma nénitől Melindától és Rózsikától Erdélyországból

Címkék: uborka befőzés savanyítás #összes erdélyországból rózsikától irmanénitől melindától

Ez a recept az egyik legjobb zágoni örökségünk. Onnan jött át a második világháborút követő népvándorlásban apai nagyapátok, ám az ő édes húga, Irma néni csak Aradig ment, s ott készíti így – dédmamátoktól tanulva- a sós erjesztésű uborkát.Talán meg…

Szólj hozzá!

2012.06.10. 20:03 mijemaja

Kovászos zöldparadicsom répával fokhagymával és gyöngyhagymával

Címkék: répa kapor befőzés gyöngyhagyma savanyítás #összes kovászolás zöldparadicsom

Ahogyan Apátok szereti…Ez a recept vált be a legjobban kovászolt zöldparadicsom elkészítéseként nálunk! Keresztapátoknak is ízlik, úgy járt vele, mint apátok a kovászolt szilvával. Nem kért belőle, aztán egyszer nem volt más savanyúság, elkezdte enni, az első falat…

1 komment

2012.06.10. 19:44 mijemaja

Fügék a villányi szőlőkből Ibi aszalásával

Címkék: füge tartósítás aszalás #összes villányból ibitől Ibitől

Azt Mondják, Villány a magyar Mediterránum. Tárgyi bizonyíték erre a szőlőnkben beérő füge: nézzétek, én is gyönyörködöm benne, és eszem is, eszitek is… Ebből a fügéből teszek a sárgadinnye és a levegőn szárított finom sonka mellé pl.   Ibi ebből aszal – és…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása