Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.06.18. 11:21 mijemaja

Kecskesajt és pesztós gouda dióolajban fűszerekkel pácolva

Címkék: reggeli olaj sajt előétel #összes

Dióolajat lehet kapni, nagyon finom, és salátákhoz, sajtokhoz használom.A sajtokat egyszerűen pácolom benne (ahogyan a fetasajtokat is így teszem el fogyasztásra:-          felkockázom a sajtot (a képen éppen pesztóval zöldített-ízesített…

Szólj hozzá!

2010.06.18. 11:19 mijemaja

Sárgadinnye krémleves kivivel és gránátalmamagokkal

Címkék: leves sárgadinnye kivi #összes

- Egy sárgadinnyét megpucolok, összekockázom,-         -   hozzáfacsarom egy narancs levét,-         -   egy pici mézet, ha nem elég édes a…

Szólj hozzá!

2010.06.18. 11:15 mijemaja

Paradicsomsaláta Antal Imre után

Címkék: saláta paradicsom fokhagyma rozmaring #összes

Így esszük a leggyakrabban.Gyors és finom!Hozzávalók:-          paradicsom-          fokhagyma-         …

Szólj hozzá!

2010.06.18. 11:11 mijemaja

Karfiol pongyolában

Címkék: főétel karfiol rántott #összes

Előkészítésnél a karfiolt rózsáira szedem és pár percig forralom sós vízben, majd leszűröm és lecsöpögtetem (A főzővíz egyik része jó lesz leveshez/főzelékhez.) A „pongyoláshoz” sűrűbb palacsintát…

Szólj hozzá!

2010.06.18. 11:09 mijemaja

Rozmaringos fasírozott

Címkék: főétel rozmaring fasírt #összes

Amikor fasírozott féleséget készítek, vagy a húsnak kell elegendően zsírosnak lennie, vagy bele kell a süléshez s így a jó ízhez szükséges zsiradékot vinnem.Ráadásul az is fontos, hogyha elég zsíros a fasírtmassza, akkor nem kell külön zsiradék a sütéshez – elég, ami…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása