Blogom:

Életemet meghatározzák a borok és az ízek. Családanyaként szól ez a blog gyermekeimnek és tágabb családomnak, hogy unokáink is ehessenek olyat, amilyet a dédanyjuk főzött és remélem inni fogják azt a bort amit a borászatunk készít...

Recept számláló:

Már 900 feletti recept az oldalon!

válogass kedvedre>>

Kedves képeim:

Keresés cimke alapján

Címkefelhő

Tagline

2010.10.14. 14:16 mijemaja

Édes grízes tésztája

Címkék: tészta főétel búzadara porcukor #összes

Édes jellemzően akkor készített ilyet, amikor valami tartalmasabb, de hústalan leves volt (bableves, lencseleves), és kellett hozzá még valami finomság. Na jó, akkor is csinált, ha hó végén nem volt pénzünk, de akadt otthon gríz, liszt és egyetlen tojás, mert akkor tésztát…

komment

2010.10.14. 14:05 mijemaja

Szarvaspörkölt

Címkék: pörkölt vörösbor szarvas vadhús #összes

Voltam vendégségben egy falubéli vadásznál, és a vadpörköltekről beszélgettünk, mert Attila ezeknek nagy tudója.Kérdeztem, ő hogyan készíti. Mondta, a nyaknál kezdi, mert abból, no meg a szegyből jobb a pörkölt, mint a lábszárból.A fűszerezést úgy végzi, mint normál…

komment

2010.10.14. 13:59 mijemaja

Pirított gombás tészta szárított vargányából

Címkék: hagyma gomba tejszín tészta tejföl főétel #összes

Íme – az egyik legfinomabb tésztaféle étek! Egyszerű.Könnyű. Nagyon, nagyonfinom!! Nincs belőle maradék- ez elegendő bizonyítékarra, hogy tényleg nagyonfinom?  1.Megmosom alaposanés beáztatoma szárított…

komment

2010.10.14. 13:46 mijemaja

Eperdzsem kvázi az OETKER-től

Címkék: eper befőzés dzsem oetker #összes dzsemfix

Eperdzsem ananásszal és kivivel egy kis fix segítséggel… Eddig hagyományosan készítettem lekvárokat, most elcsábultam az akciós Dr Oetker dzsemfixre.Gondoltam, hosszú kevergetések helyett 1 perc forralás – no, ez igen.Ráadásul volt hozzá egy recept is, lefotóztam ezt is…

komment

2010.10.14. 13:37 mijemaja

Édes sóskafőzeléke

Címkék: főzelék mártás főétel sóska édestől aszódról #összes

Hasonlóan készült a spenóthoz, egy pici trükkel: Édes a dinszteléskor icipici (tényleg késhegynyi!!) szódabikarbónát szórt a sóskára, majd gyorsan elkeverte, mert szerinte így a sóska megőrizte a friss zöld színét a végére is.Édes spenótjának két alapvető eleme volt (a…

komment

süti beállítások módosítása